Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

1.       ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.
Στις 26 του Μάη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στη πόλη μας. Στις εκλογές αυτές όλοι οι συνδυασμοί παρουσιάζουν όλα τους τα «όπλα» για να πείσουν τους συμπολίτες μας ότι αυτοί είναι οι πλέον κατάλληλοι για να τους λύσουν τα προβλήματα τους. Ένα απ’ τα σημαντικά όπλα των συνδυασμών είναι το αστραφτερό προφίλ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του κάθε συνδυασμού.
Διαβάζουμε λοιπόν στα περισσότερα ψηφοδέλτια των συνδυασμών βιογραφικά που υποτίθεται ότι θα πείσουν τους συμπολίτες μας για να τους υποστηρίξουν. Τα συνηθισμένα προσόντα των υποψηφίων είναι ότι είναι καλοί οικογενειάρχες, μορφωμένοι και άξιοι επαγγελματίες ή εργαζόμενοι άρα και κατάλληλοι για να λύσουν τα προβλήματα μας. Να λοιπόν πια είναι η εικόνα της πόλης. Άξιοι μορφωμένοι και καλοί οικογενειάρχες θα μας κυβερνήσουν ξανά με την ίδια «επιτυχία» και με τους προηγούμενους! Μόνο που είναι κοινό μυστικό πως οι προηγούμενοι απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι και αυτοί πριν από πέντε χρόνια ήταν μορφωμένοι, καλοί οικογενειάρχες και ικανοί στη δουλειά τους.
Τι όμως κρύβουν όλοι αυτοί οι συνδυασμοί των λεγόμενων φιλήσυχων πολιτών; Αγαπητοί φίλοι, τα λόγια αυτά κρύβουν την πραγματικότητα, που είναι ο διχασμός του κοινωνικού συνόλου σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της πρωτοφανούς φτώχειας, που γεννά η πολιτική των μνημονίων. Της πολιτικής που δημιουργεί τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, της πολιτικής που γεννά σαν αντίδραση τα πιο χαμηλά ανθρώπινα ένστικτα και στρέφει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού στον ρατσισμό ,τη ξενοφοβία και την εγκληματικότητα.
Δεν έχουμε τίποτε εναντίον των καλών ανθρώπων που φροντίζουν την οικογένεια τους και τη δουλειά τους. Είμαστε όμως αντίθετοι με όλους αυτούς που φτιάχνουν έναν ψεύτικο γυάλινο κόσμο, σαν τις διαφημίσεις της τηλεόρασης, που όμως είναι άπιαστα όνειρα για τη τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού.

Το δικό μας ψηφοδέλτιο.
Στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ δεν θα βρείτε τους «ιδανικούς» ανθρώπους που περιγράψαμε παραπάνω. Θα βρείτε όμως πραγματικούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Θα βρείτε ανθρώπους που μπορείτε να τους συναντήσετε στους καθημερινούς αγώνες της ζωής. Θα τους βρείτε στις πορείες, στους δρόμους της πόλης και στις λαϊκές, να παλεύουν για τα δικαιώματα τους. Θα βρείτε ανθρώπους που αγωνίζονται στο χώρο της δουλειάς τους, στα συνδικάτα και στα κινήματα για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που μας απασχολούν και μας ενώνουν. Στο ψηφοδέλτιο μας λοιπόν θα βρείτε αρκετούς εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος, θα βρείτε απόμαχους της δουλειάς, όχι όμως της ζωής, θα βρείτε απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν αστράφτουν στο σημερινό λάιφ στάιλ που επιβάλλεται στη κοινωνική πραγματικότητα. Γι’ ατό λοιπόν είμαστε υπερήφανοι για το δικό μας ψηφοδέλτιο!
  

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Σόφης Γεώργιος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 Αγγελόπουλος  Ηλίας                    Βοργιάς  Νικόλαος  
  Βουρλιώτη Κοραλία –Μαρία        Γαρδίκας Μιχαήλ
 Γεωργάλας Γεώργιος                      Δανιήλ Μαρία
Δεμερούκη Ασπασία                        Δερνοβίου Ειρήνη
Εσναφίδης Κωνστας                         Ευμορφία Σταματίνα
 Ζαχαρόπουλος Δημήτριος            Ζωγράφου Σουλτάνα  
  Θάνος Δημήτριος                           Καλαθά Αγγελική
 Καπνίζου Μαρία                              Κατσίκας Χρήστος
 Κοκαρίδας Νικόλαος                      Κολιόπουλος Μιχαήλ
Κορνάρος Γεώργιος                         Κοσμά Μαλάμω
 Κουφοβασίλης Δημήτριος             Λαγκαδιανού Σταματίνα  
 Μανδελενάκης Ηλίας                     Μπάρμπας Δημήτριος
 Μπατάγια Αργυρώ                          Μπολάνη Ευγενία- Βασιλική
  Μπούκη Ευαγγελία                        Παπαγεωργίου Θωμάς   
Παπαδόπουλος Πρόδρομος           Παπαδόπουλου Ελένη    
Πετάκος Πέτρος                                Πετράκη Αικατερίνη    
Σμυρνής Γεώργιος                            Σουλιώτη Μυρτώ       
Σόφης Ιωάννης                                  Σπανάκης Γεώργιος  
Σταυρίδη Χρυσούλα                         Σταυρινάδης Στυλιανός
Τσιριγώτης Δημήτριος                     Τσώνη Ιωάννα     
 Φούντας Βασίλειος                       Ωρολογάς Κωνσταντίνος