Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


       Μια συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από αίτημα ορισμένων κατοίκων προς το δημοτικό συμβούλιο έγινε συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Στο αίτημα των κατοίκων αναφέρονταν  ότι  απαιτούσαν να μάθει ο λαός της πόλης ποια είναι η θέση όλων των μελών του συμβουλίου γύρω απ’ τη συμφωνία! Ταυτόχρονα κατέθεταν ένα κείμενο που σχεδόν ανοιχτά προπαγάνδιζε απόψεις εθνικιστικές, ακροδεξιές που υπέκρυπταν μία φασίζουσα αντίληψη.
Το κείμενο αυτό όπως άλλωστε καταγγέλθηκε διακινούσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι της πόλης που εδώ και αρκετό καιρό έχουν σηκώσει ψηλά τα λάβαρα της εθνικοφροσύνης και του ψεύτικου πατριωτισμού.
Ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΗΣ στην τοποθέτηση του ανάφερε τα εξής. Πρώτον αποκάλυψε τον ψεύτικο πατριωτισμό των συντακτών του κειμένου. Και δεύτερον καταδίκασε τον απειλητικό χαρακτήρα της απαίτησης των συντακτών του κειμένου. Σε ότι αφορά αυτή την ίδια τη συμφωνία δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τη συμφωνία γιατί αυτή υπαγορεύεται απ’ τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάτι που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θίγεται στο κείμενο των κατοίκων.
Τέλος να τονίσουμε ότι άσχημη εντύπωση προκάλεσε η βιασύνη ορισμένων συμβούλων που αποχώρησαν απ’ τη παράταξη του απερχόμενου δημάρχου και όχι μόνο, που έτρεξαν να συνυπογράψουν το κείμενο του εθνικισμού και ψευτοπατριωτισμού για να μην χάσουν την εύνοια των εκκλησιαστικών κύκλων και τους ψήφους τους. Κρίμα και πάλι κρίμα!