Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στα Νότια: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΗ

ΩΡΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.


Τιμάμε τους ήρωες του Κάστρου συνεχίζοντας τον αγώνα για ψωμί δουλειά ειρήνη δημοκρατία!

Στις 28 Απρίλη του 1944, σ’ ένα μικρό σπιτάκι στον Υμηττό, στη μια γωνία της οδού Κοραή, γράφτηκε μια από τις πιο ηρωικές και δοξασμένες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης κατά των χιτλεροφασιστών κατακτητών και των συνεργατών τους. Τρεις ΕΠΟΝίτες του ΕΛΑΣ της Αθήνας, ο Δημήτρης Αυγέρης,ο Κώστας Φολτόπουλος και ο Φάνης Κιοκμενίδης, που φύλαγαν τον οπλισμό της διμοιρίας τους, αντιμετώπισαν για πάνω από 7 ολόκληρες ώρες, με τ’ ατομικά τους όπλα, 200 Γερμανούς και ταγματασφαλίτες. Δεν είχε καλά - καλά ξημερώσει, όταν ο εχθρός περικύκλωσε το σπίτι και από το στόμα αξιωματικού των τσολιάδων ακούστηκε: - Παραδοθείτε τομάρια, γιατί διαφορετικά θα σας κάψουμε!


Η απάντηση των κυκλωμένων ΕΠΟΝιτών ήταν μια και απλή, η μοναδική που μπορούσαν να δώσουν πατριώτες… Μια ριπή από αυτόματο. Η μάχη δεν άργησε να φουντώσει. Ήταν 8 το πρωί. Μα, κάθε προσπάθεια που έκαναν οι πολιορκητές να καταλάβουν το φρούριο απέβαινε άκαρπη, παρά το γεγονός ότι διέθεταν ισχυρότατη δύναμη πυρός και υπέρτερες δυνάμεις. Η αντίσταση των τριών παιδιών, των τριών αυτών ηρώων, ήταν εκπληκτική. Η ηρωική θυσία των τριών ΕΠΟΝΙΤΩΝ είναι ένα τμήμα του μεγάλου αντιφασιστικού πατριωτικού αγώνα του λαού μας, ενάντια στο φασιστικό - ναζιστικό άξονα και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Σήμερα 75 χρόνια μετά η θυσία αυτή αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θάρρους και αποφασιστικότητας των λαϊκών αγωνιστών για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, για την προκοπή και τη κοινωνική πρόοδο.

Σήμερα 75 χρόνια μετά ο αγώνας αυτός αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη δική μας γενιά στη πάλη ενάντια στην πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις απαιτήσεις της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Σήμερα 75 χρόνια μετά ο λαός μας καλείται και πάλι να σηκώσει τις κόκκινες σημαίες του αγώνα για να αντιμετωπίσει τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, την πολιτική της φτώχειας, την πολιτική της ανεργίας, της μαύρης και ελαστικής εργασίας.

Σήμερα 75 χρόνια μετά ο λαός μας και η νεολαία καλείται και πάλι να σηκώσει τις σημαίες του αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού αγώνα, αφού τα τύμπανα του πολέμου ηχούν τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά και στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τιμάμε τους ηρωικούς ΕΠΟΝΙΤΕΣ συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο του πολέμου, για να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των αμερικάνων απ’ τη χώρα μας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την φιλία των λαών, για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας, για το σοσιαλισμό!