Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» στην Ηλιούπολη με υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Σόφη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μάη η ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του δημοτικού σχήματος «Αριστερή Πρωτοβουλία» στην Ηλιούπολη με υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Σόφη.


Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Μία πρωτοφανής κρίση σαρώνει τις ζωές όλων μας. Φτώχεια, ανεργία,  διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της περίθαλψης, του δημόσιου σχολείου. Όλα αυτά που ο λαός μας κατάχτησε με τη δουλειά του με τους αγώνες του, συντρίβονται. Νοιώθουμε ότι οι κυρίαρχες δυνάμεις που κυβερνούν στη χώρα μας επιχειρούν να πάρουν πίσω ό,τι έχουμε κερδίσει με τον τίμιο κόπο μας και αγώνα. Τα κόμματα του συστήματος και τα γενόσημά τους, απόλυτα υπόδουλα στα ξένα αφεντικά τους πετάνε στον Καιάδα εκατομμύρια εργα­ζο­μένων.

Ναι αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια! Σήμερα οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της υποτέλειας επιχειρούν να μας αφαιρέσουν την ίδια τη ζωή μας! Και αυτή την τραγική αλήθεια επιχειρούν να μας την εμφανίσουν σαν αναγκαιότητα για το δικό μας καλό, για να σώσουν τη χώρα και μας τους ίδιους, όπως δήθεν υποστηρίζουν! Πόσο ψεύτικα λόγια! Πόσο μεγάλη υποκρισία απ’ τη μεριά των ισχυρών και πόση μεγάλη βαρβαρότητα κρύβουν τα λόγια τους και οι πράξεις τους!

Όταν στις προηγούμενες εκλογές διεκδικήσαμε την ψήφο του λαού της πόλης είχαμε κατά νου ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συνδεθεί η καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων με τα κέντρα που παίρνονται οι αποφάσεις στην πόλη και να μπορέσει έτσι να ελεγχθεί εκεί που ήταν αναγκαίο, η στάση της δημοτικής αρχής. Είχαμε λοιπόν κατά νου να επιδιώξουμε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους συμπολίτες μας για να αποτρέψουν αντιλαϊκές πολιτικές. Αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Σε λίγες μόνο περιπτώσεις υπήρξε σημαντική συμμετοχή. Οι περιορισμένες δυνατότητες, το γενικότερο κλίμα της αναποτελεσματικότητας και έλλειψης συντονισμού και δράσης, επέδρασε αρνητικά και στις κινητοποιήσεις στην πόλη.
Δεν λέμε ότι δεν έγινε τίποτε. Δεν μηδενίζουμε ούτε τη στάση μας ούτε την συμμετοχή των συμπολιτών μας. Λέμε όμως ότι σήμερα που η επίθεση που εξαπολύεται απ’ τη μεριά της άρχουσας τάξης, απ’ τη μεριά των ξένων αφεντικών Ε.Ε. και ΔΝΤ είναι τόσο μεγάλη, είναι αναγκαίο να πολ­λαπλασιαστούν οι προσπάθειες για να αποκρουστούν τα εγκληματικά τους σχέδια. Οι συνέπειες αυτών των σχεδίων επιδρούν αποφασιστικά και στη ζωή μας μέσα στην πόλη, πολύ βέβαια περισσότερο όταν στην δημοτική αρχή υπάρχουν οι γνωστοί πρόθυμοι όχι μόνο να υποταχτούν αλλά να τρέξουν πρώτοι κιόλας να εφαρμόσουν και σε τοπικό επίπεδο τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων.
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τις σοβαρές κινητοποιήσεις που έγιναν για να αποτραπεί η συγχώνευση σχολικών μονάδων, που τόσο πολύ ήθελε ο απερχόμενος δήμαρχος, οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά για τους εργαζόμενους στο δήμο, για τους σχολικούς φύλακες, τις κινητοποιήσεις ενάντια στη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής και τέλος τις κινητοποιήσεις για να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ στην πόλη.  Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ήταν παρούσα και επεδίωξε να δώσει το δικό της χρώμα με τα συνθήματά της και τις ανακοινώσεις της. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι η εμπειρία μας απ’ τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι μάλλον αρνητική, αφού ο «Καλλικράτης» το έχει μετατρέψει σε ένα πλήρως γραφειοκρατικοποιημένο όργανο υποταγμένο στις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης.
Τα χρόνια που έρχονται οι αγώνες του λαού μας θα ενταθούν. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ!! Θα παίρνουμε μέρος , όπως κάναμε μέχρι τώρα, σε κάθε μικρή η μεγάλη κινητοποίηση  στην πόλη, με όλες μας τις δυνάμεις.
Θα είμαστε και στις εκλογές παρόντες για να φτάσει η φωνή μας παντού στην Ηλιούπολη, για να συναντηθούμε με ακόμη περισσότερους Ηλιουπολίτες.
Για να καλέσουμε τους Ηλιουπολίτες να μας στηρίξουν, να πάνε τη φωνή μας πιο μακριά αλλά κυρίως να πλαισιώσουν κάθε αγώνα που θα ξεσπάσει για την υπεράσπιση, τη διατήρηση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας,   γιατί μόνο εκεί υπάρχει ελπίδα!