Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου για συνεδρίαση δημ. συμβουλίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 13-3, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν υπήρξαν και ορισμένα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.

1.      Το ρέμα της Πικροδάφνης.
Η δημοτική αρχή παρουσίασε ένα σχέδιο διαμόρφωσης του ρέματος που είχε τα εξής χαρακτηριστικά.
Πρώτον, δεν συνοδεύονταν από μία περιβαλλοντική μελέτη που να παρουσιάζει την εικόνα που υπάρχει σήμερα και τις απαιτούμενες οριοθετήσεις. Δεύτερον, η μελέτη που παρουσιάστηκε αφορούσε μόνο τον περιβάλλοντα χώρο και όχι το ίδιο το ρέμα. Έτσι η μελέτη αυτή άφηνε ανεπηρέαστη την κοίτη του ρέματος, η όποια έχει υποστεί καταστροφή μετά τις απαράδεκτες παρεμβάσεις επί δημαρχίας Γεωργάκη. Έτσι δεν προβλέπει την αποκατάσταση της κοίτης με την απομάκρυνση του τσιμέντου, δηλαδή διατηρεί το σημερινό έκτρωμα που εκτός των άλλων προκαλεί την γνωστή φοβερή δυσοσμία τους πιο πολλούς μήνες το χρόνο.
Κάτω απ’ την πίεση που ασκήθηκε απ’ το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θέμα στο επόμενο συμβούλιο παρουσιάζοντας και την περιβαλλοντική μελέτη η οποία έχει εγκριθεί απ’ το περιφερειακό συμβούλιο ενώ δεν είναι γνωστή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου!
Ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  Γ. Σόφης απέρριψε το προτεινόμενο σχέδιο αφού δεν απαντά στο ουσιαστικό πρόβλημα που αφορά την αποκατάσταση πρώτα του ρέματος και ειδικά της κοίτης του που είναι και το βασικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των φορέων που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για το πρόβλημα αυτό.
2.      Εξακολουθούν να είναι απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων!
Για σχεδόν 5 μήνες  παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων του δήμου μας, καθώς και πολλών άλλων δήμων της χώρας. Σαν δικαιολογία προβλήθηκε ένα σύνολο από γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν την εκταμίευση των χρημάτων. Η δημοτική αρχή δηλώνει αδύναμη να επιλύσει το πρόβλημα και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάτι που κάνει φυσικά σε κάθε δυσκολία που συναντά σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του Καλλικράτη και όχι μόνο. Εξακολουθεί όμως πεισματικά να δηλώνει υπερήφανη για τον νόμο έκτρωμα που υποστηρίζει.
Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι εργαζόμενοι και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητο χώρο όπως η καθαριότητα των σχολείων παραμένουν απλήρωτοι. Φυσικά αν αρνηθούν να καθαρίσουν μέχρι να πληρωθούν, τότε όλοι θα επιχειρήσουν να τις κατασπαράξουν γιατί δεν θα έχουν την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία όπως αυτοί! Τι τραγική ειρωνεία! Και κάτι ακόμα. Όπως προκλητικά δήλωσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι καθαρίστριες είχαν υπογράψει σύμβαση που τις υποχρέωνε να καθαρίζουν ακόμα και αν καθυστερήσουν να πληρωθούν. Με λίγα λόγια τις μάλωσε κιόλας αφού καταπατάνε την υπογραφή τους. Αυτός και αν είναι εκβιασμός! Αυτές και αν είναι συνθήκες δουλεμπορίου! Αυτά για του υπεύθυνους υποστηρικτές του Καλλικράτη και τις συνέπειες του.