Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δυο γάιδαροι μαλώνανε στον ίδιο αχυρώνα


     ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
            
                    ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΧΥΡΩΝΑ!
Με αφορμή τις φιλοευρωπαϊκές φιέστες που οργάνωσε ο δήμος της πόλης, έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΗΛΙΟΥ-Πόλις. Αιτία της αντιπαράθεσης αποτέλεσε ένα σχόλιο της ΗΛΙΟΥ-Πόλις για τις παραπάνω φιέστες (στις οποίες σημειωτέον ήταν έτοιμοι να πάρουν μέρος και μέλη της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ) και η απάντηση της παράταξης του δημάρχου με το ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ αν υποστηρίζει ή όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νέα απάντηση της ΗΛΙΟΥ-Πόλις ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να φωτίσει και μας για την αλήθεια και κυρίως για τον χαρακτήρα της Ε.Ε. και για το τι παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάθαμε λοιπόν ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις που εκφράζουν το  νέο δικομματισμό στη χώρα μας, είναι ότι ο κ. Βαλασόπουλος και η δημοτική του ομάδα στηρίζουν την κακή Ευρώπη της Μέρκελ και του νεοφιλελευθερισμού, ενώ η ΗΛΙΟΥ-Πόλις και ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν για την Ευρώπη των λαών. Καταλάβαμε λοιπόν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα τότε και με επικεφαλής τον αρχηγό της ευρωπαϊκής αριστεράς Αλέξη Τσίπρα θα μπουν οι βάσεις για να αλλάξει ο χαρακτήρας της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. και ότι η Ευρώπη μπορεί να μετατραπεί στη νέα γη της ΕΔΕΜ.
Για την παραπάνω αντιπαράθεση θέλουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια.
Πρώτον, είναι γνωστό ότι ο σημερινός Δήμαρχος (όπως βεβαίως και τα δημοτικά σχήματα τα οποία φανερά ή αθέατα δένονται με ένα νήμα με την κυβερνητική πολιτική) είναι θιασώτες της Ε.Ε., πριμοδοτούνται και πριμοδοτούν την πολιτική της και ως εκ τούτου, στη βάση της εξάρτησης και της υποτέλειας από αυτήν, προβάλλουν και υλοποιούν τις πολιτικές της. Ωστόσο το ενδιαφέρον στην αντιπαράθεση της παράταξης του σημερινού δημάρχου και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Το ενδιαφέρον είναι ότι και η παράταξη ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ υποκλίνεται στην Ε.Ε. (τάχα σε μια άλλη ΕΕ)
Δεύτερον, η παράταξη ΗΛΙΟΥ-Πόλις πήρε πάνω της όλη την ευθύνη για να απαντήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση για αυτούς που ακόμα και σήμερα έχουν την ψευδαίσθηση ότι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο η ΗΛΙΟΥ-Πόλις.


Τρίτον, εκείνο όμως που κύρια ενδιαφέρει είναι οι ίδιες οι θέσεις που εκφράζονται και κυρίως απ’ τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να δηλώνει ότι ανήκει στην αριστερά! Έτσι στην προσπάθεια του να απαντήσει στο ερώτημα για το αν στηρίζει την Ε.Ε. ή όχι, με σαφήνεια απαντά ΝΑΙ. Επιχειρεί όμως να παραπλανήσει τους πολίτες για τις επιπτώσεις αυτού του ΝΑΙ, διαχωρίζοντας την Ευρώπη του ΣΥΡΙΖΑ απ’ την Ευρώπη της Μέρκελ. Προσπαθεί έτσι να ωραιοποιήσει την εικόνα μιας σκληρής ιμπεριαλιστικής δύναμης όπως είναι η Ε.Ε. απ’ την οποία τόσα έχει υποφέρει ο λαός μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, και να συγκαλύψει την πραγματική εγκληματική της φύση, αποδίδοντας την πολιτική στην «κακή» Μέρκελ και τους νεοφιλελεύθερους, σε αντίθεση με τους «καλούς» κεντροαριστερούς ή ολίγον περισσότερο «αριστερούς» της λεγόμενης ευρωπαϊκής αριστεράς της οποίας μάλιστα ηγείται και ο Αλέξης Τσίπρας. Να θυμίσουμε για την ιστορία ότι και ο Γ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Τυχαίο άραγε; 
Η ανοιχτή σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ιμπεριαλιστικά κοράκια του ευρωπαϊκού κεφαλαίου αποτελεί την πλήρη υποταγή του κόμματος αυτού στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που μαζί με τον αμερικάνικo ιμπεριαλισμό σήμερα συντρίβουν το λαό μας και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Όσοι σήμερα συγκαλύπτουν το απαίσιο πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. είναι συνυπεύθυνοι με τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης με την εφαρμογή των μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού μας.
Είναι ψεύτικη επομένως η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του δικομματισμού που όμως βρίσκονται απ’ την ίδια όχθη του ποταμού, απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.
Γι’ αυτό:

  • ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΠΑ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ