Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣTΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Σημαντική παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης- Αριστερή αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στις φιέστες της δημοτικής αρχής.
Το πρωί του Σαββάτου 5/3 μέλη της Λ.Α-Α.Α.Σ. έκαναν παρέμβαση στην ημερίδα που οργάνωσε η δημοτική αρχή με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής επιτροπής και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για την ανεργία των νέων. Στην παρέμβαση πήραν επίσης μέρος σ. της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ καθώς και άλλες δυνάμεις. Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της Λ.Α.-Α.Α.Σ.  


 

Για τα σεμινάρια της Ε.Ε. και του δήμου Ηλιούπολης για την ανεργία των νέων
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Ηλιούπολης,
Εν μέσω των προκλητικών πανηγυρισμών της κυβέρνησης για την ψήφιση νέων μέτρων λιτότητας, φτώχειας, ανεργίας και εκμετάλλευσης, η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης προχωρά σε μια προκλητική εκδήλωση. Σε συνεργασία με το γραφείο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και την ευρωπαϊκή επιτροπή διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ανεργία των νέων και μάλιστα με τον πομπώδη τίτλο: βελτιώνοντας το παρόν, διασφαλίζοντας το μέλλον.
Δεν είναι απλά εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα έρχονται στη πόλη μας οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την εγκληματική ανεργία που στη χώρα μας ξεπερνάει το 30% και στους νέους το 70%. Δεν είναι μόνο προκλητικό, αυτοί που με την πολιτική των μνημονίων και της εξάρτησης από Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν καταστρέψει τη ζωή μας, να εμφανίζονται σαν σύμβουλοί μας προσπαθώντας να μας παραμυθιάσουν ότι θα βελτιωθεί από σήμερα η ζωή μας και το μέλλον μας θα είναι λαμπρό!
Είναι πολιτικός ο στόχος τους να νομιμοποιήσουν το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Να μας πείσουν ότι ο μόνος δρόμος για να βρούμε δουλειά (αν βρούμε) και να επιβιώσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα που ήδη φτιάχνουν, είναι ο δρόμος της ατομικής αναζήτησης, της ατομικής επαιτείας για μια προσωρινή δουλειά με μισθό πείνας, η δια βίου εργασιακή ανασφάλεια. Όχι ο μαζικός αγώνας και διεκδίκηση, όχι η πάλη για δουλειά μόνιμη και σταθερή, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά η ατομική διαπραγμάτευση, τα σεμινάρια, οι κάθε λογής «επιμορφώσεις» και συνέδρια για μια θέση «απασχόλησης» λίγων μηνών ή και εβδομάδων χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, ωράριο.
Οι χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε και η εκπαίδευση στελεχών που γίνεται μ' αυτά τα συνέδρια στοχεύουν:
• Στο πώς θα επιβληθεί η κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και μάλιστα στα πιο ευάλωτα κομμάτια (νέοι, άνεργοι, ελαστικώς εργαζόμενοι).
• Στο πώς θα διαλυθεί η συλλογική αντίσταση, οργάνωση και πάλη των εργαζομένων και των ανέργων.
• Στο πώς θα χρησιμοποιηθούν οι άνεργοι ανταγωνιστικά προς όσους ήδη εργάζονται.
• Βάζοντας έτσι τον κόσμο της δουλειάς και των ανέργων σ' έναν διαρκή κύκλο ομηρείας, όπου καθένας θα μεταπηδάει στη θέση του άλλου αλλά και οι δύο θα ζουν με επιδόματα.
Την ίδια ώρα που όλοι αυτοί (ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνηση) με την πολιτική τους τόσα χρόνια έχουν οδηγήσει όλο το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, δηλώνουν υποκριτικά ότι θα λύσουν τα προβλήματα των ανέργων! Ήδη ο μισθός όσων νέων εργάζονται και όταν πληρώνονται είναι μόλις 470 ευρώ καθαρά, αλλά ξέρουμε ακόμα ότι με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο αποφάσισαν ότι και μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς (ή δουλείας πιο σωστά) και πάλι ο μισθός θα είναι ίδιος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η υγεία, η παιδεία η πρόνοια και κάθε άλλη κοινωνική κατάχτηση βαφτίζεται «προνόμιο» από την κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστές με σκοπό τη συντριβή του. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε νέο βάρβαρο μέτρο, που βαφτίζεται μεταρρύθμιση, είναι επιλογή του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι σκοτεινό και εφιαλτικό. Γι’ αυτό λοιπόν τους λέμε απερίφραστα ότι δεν χρειαζόμαστε καμία συμβουλή τους. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους νέους, όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλους όσους συντρίβονται απ’ τη πολιτική αυτή, να πουν ένα μεγάλο όχι στα σχέδια τους!
Να πουν ένα μεγάλο όχι στα σχέδια Κυβέρνησης - Ε.Ε. και ΔΝΤ!
Να απορρίψουν τα ψεύτικα διλλήματα αυτών που παραπλανούν τον κόσμο για μια άλλη δήθεν αγγελικά πλασμένη Ε.Ε.
Έξω η Ελλάδα από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών!
Αγώνας μαζικός ταξικός και ενωτικός! Κλείστε τα αυτιά σας στα εκλογικές αυταπάτες που σπέρνουν διάφοροι!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ηλιούπολης

5.4.2014