Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση των θέσεων της Αριστερής Πρωτοβουλίας


Την Δευτέρα 14-04 έγινε στο χώρο του καφέ WALL PRESS η παρουσίαση των θέσεων της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απ’ τον επικεφαλής του συνδυασμού ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΦΗ
Η σημαντική παρουσία φίλων της κίνησης ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η συστηματική παρέμβαση στα προβλήματα της πόλης και ο λόγος της, δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης της δράσης και ένα θετικό μήνυμα και για τις επερχόμενες εκλογές. Κατά την διάρκεια της εισήγησης ο Γ. Σόφης ανάλυσε την σημερινή πραγματικότητα, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποκοπεί η Ηλιούπολη απ τα γενικά προβλήματα των ανθρώπων. Τόνισε ότι στις σημερινές βάρβαρες συνθήκες των μνημονίων και της φτώχιας τα προβλήματα αυτά σκεπάζουν όλα τα άλλα. 
Στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό της δράσης της παράταξης, καθώς και τις εμπειρίες απ’ την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Άσκησε έντονη κριτική στο έργο της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και σε όλους αυτούς που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι αν βρεθούν αυτοί στη θέση της δημοτικής αρχής θα διαχειριστούν καλύτερα τα πράγματα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όσο δεν ανατρέπεται η σημερινή πολιτική, όσο η αυτοδιοίκηση παραμένει δέσμια της πολιτικής των μνημονίων και του Καλλικράτη, δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και όσοι υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις κοροϊδεύουν τους πολίτες.
Τέλος τόνισε την ανάγκη της οργανωμένης πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, ανέργων και γενικότερα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών σαν μοναδική εγγύηση για την έξοδο απ’ την ολέθρια πολιτική της κυβέρνησης και των αφεντικών της.
Κάλεσε επίσης τους παρευρισκομένους να στηρίξουν αλλά και να συνταχθούν μαζί με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στους αγώνες που είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα.