Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                               

                                          
                                  
                                           ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

1η ΜΑΗ
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας
Έξω από ΕΕ – ΝΑΤΟ
ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα του διεθνούς αγώνα της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της  από την καπιταλι-στική εκμετάλλευση, θα γιορταστεί, και φέτος, μέσα σε συνθήκες όπου η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, για έκτη χρονιά, δε λέει να κοπάσει, πολλαπλασιάζοντας τα δεινά για την παγκόσμια εργατική τάξη και τους λαούς. Παράλληλα με το σά-ρωμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, εντείνεται και η ιμπεριαλιστική καταπίεση, η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εκβιασμών και ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Με τον ελληνικό λαό να δεινοπαθεί για τέταρτη χρονιά κάτω από το ζυγό των μνημονίων της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η Εργατική Πρωτομαγιά πρέ-πει να γίνει μέρα μεγάλης κινητοποίησης όλων των εργαζομένων ενάντια σ’ αυτήν την ανελέητη πολιτική οικονομικής λεηλασίας και υποδούλωσης που ζει η χώρα μας.

Ο φετινός εργατικός γιορτασμός της, καθώς γίνεται παραμονές των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, διεξάγεται μέσα σε ένα ορυμαγδό προεκλογικών λόγων και υποσχέσεων λαϊκής παραπλάνησης και κοροϊδίας. Η κυ-βέρνηση Σαμαρά, έχοντας στο πλευρό της, συντονισμένα, τα μεγάλα αστικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθεί να συγκαλύψει τη μαυρίλα της πολιτικής της, με ασύστολη δημαγωγία. Το «πρωτογενές πλεόνασμα», το ψηφοθηρικό «κοινωνικό με-ρισμα», η «έξοδος στις αγορές», το δήθεν «τέλος των μνημονίων» αποτελούν ένα στημένο κυβερνητικό σκηνικό απάτης που αποβλέπει στη λαϊκή χειραγώγηση, με το σκόρπισμα ψεύτικων προσδοκιών. Όμως αμέσως  μετά τις εκλογές, με νέα μέτρα που θα ρίξουν χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους στον Καιάδα των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, ενώ θα κλαδέψουν κι άλλο τους μισθούς, τις συντάξεις, τη δημόσια ασφάλιση, παιδεία και υγεία.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «ανατροπή των μνημονίων» μέσα από την ψήφο και διατυμπανίζει, παράλληλα, ότι «θέλει να σώσει τη χώρα μέσα στο ευρώ και μέσα από την ΕΕ». Όταν η πολιτική των μνημονίων  είναι, σήμερα, η βασική έκφραση της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, όταν η ΕΕ είναι ο βασικός πυλώνας της τρόικας που υπαγόρευσε και υπαγορεύει τα μνημόνια, οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν παρά πολιτική καλλιέργειας αυταπατών, εξωραϊσμού της ΕΕ και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.
Παρά τη σημασία που έχει η καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, και μέσα από τις εκλογές, δεν είναι οι εκλογές που μπορούν να φέρουν την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο πανεργατικός - παλλαϊκός μαζικός και οργα-νωμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος  που μπορεί να πετύχει  αυτόν τον στόχο. Αυτόν, ακριβώς, το δρόμο πρέπει να δείξουμε και να ενισχύσουμε μέσα από το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προβάλλοντας μαζί με την ανάγκη δη-μιουργίας ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης ενάντια στα μνημόνια και την ανάγκη της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος..

Ας μετατρέψουμε την Εργατική Πρωτομαγιά σε μια μεγάλη ενωτική αγωνιστική εκδήλωση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, σε μια μαζική πανεργατική κινητοποίηση διεκδίκησης της ανατροπής των μνημονιακών μέτρων, καταγγελίας του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ