Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

αστυνομία

Aνακοίνωση που φέρνει στο νου άλλες εποχές Πολυτεχνείο: Απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα έως και 21.00 της 18ης Νοεμβρίου απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα: “Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.”

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ψευδώς πως η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο «των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»

Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα “καθ’ άπασαν την επικράτειαν”, στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί απλά ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη και σχετίζεται με την πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό.

Αυτό είναι εμφανές και από τις αυστηρότατες ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση και το ΦΕΚ

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ

Για την κυβερνητική απαγόρευση του γιορτασμού του Πολυτεχνείου

Σε ανακοίνωση – καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: “Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου δημόσιας τάξης να προχωρήσει στην απαγόρευση του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην αμερικάνικη πρεσβεία, ανήμερα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού.

Η κυβέρνηση, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει το ΕΣΥ εντελώς ανοχύρωτο απέναντι στην πανδημία, προσπαθεί να πείσει ότι στόχος των απαγορεύσεων είναι η προστασία του λαού από τον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει στόχους και σχεδιασμούς δεκαετιών την ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Διότι δεκαετίες τώρα οι κυρίαρχοι κύκλοι επιδιώκουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί – παιδεία – δημοκρατικά δικαιώματα – εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Μπροστά στην πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την φετινή επέτειο, θα πρέπει ο λαός και η νέα γενιά να σταθούν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση και να αποκαλύψουν τους αντιδραστικούς της σχεδιασμούς. Θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα καταστολής. Να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973″.