Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Μ-Λ ΚΚΕ: Ενάντια στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής ο αγωνιζόμενος λαός απάντησε: Οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν

Ανακοίνωση-καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ

Ενάντια στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής

Ο αγωνιζόμενος λαός απάντησε – Οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν

Με δεκάδες συγκεντρώσεις, σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας χιλιάδες κόσμου τίμησαν την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κόντρα στο καθεστώς των κυβερνητικών απαγορεύσεων και της τρομοκρατίας. Από το Ηράκλειο μέχρι τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη και από την Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και την Αθήνα μέχρι την Ικαρία, ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας ανταποκρινόμενος στα καλέσματα, φορέων, οργανώσεων και συλλόγων έστειλε ένα καθαρό μήνυμα, αντίκρουσης της λυσσασμένης κυβερνητικής προπαγάνδας και προσήλωσης στην περιφρούρηση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι ο ξεσηκωμός και τα πραγματικά μηνύματα του Νοέμβρη, εξακολουθούν 47 χρόνια μετά να φωτίζουν το δρόμο της ελπίδας.

Απέναντι τους βρήκαν τους χιλιάδες πραιτοριανούς του Χρυσοχοϊδη. Η κυβέρνηση πίσω από τις κάλπικες καταθέσεις στεφανιών από το Μητσοτάκη και το νεκρολόγιο της πανδημίας, προσπάθησε μάταια να κρύψει τους διαχρονικούς στόχους της Δεξιάς στην Ελλάδα, για την απαγόρευση και την κατάργηση του εορτασμού και της αντιιμπεριαλιστικής πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στόχοι όμως που αποκαλύφθηκαν από το πογκρόμ της χουντικής βίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ την 17η Νοέμβρη. Οι πρωτόγνωρες μεταπολιτευτικά συνθήκες αστυνομοκρατίας, φασιστικής πολλές φορές βίας και καταστολής ενάντια στους δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές που επιχείρησαν να συγκεντρωθούν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, ανήμερα της επετείου, αποτέλεσαν μια πρόβα επιβολής φασιστικών μεθοδεύσεων και πρακτικών.

Η αστυνομοκρατία, οι αναίτιες και βίαιες επιθέσεις των οργάνων της τάξης σε μια σειρά πόλεις όπως το Ηράκλειο, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών, εκατοντάδων προσαγωγών και συλλήψεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι «φρουροί του νόμου» δεν επέτρεπαν στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν με τους συλληφθέντες. Ο αριθμός των προσαγωγών που μετατρέπονται σε συλλήψεις αυξάνει διαρκώς από χτες το βράδυ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρόβα αντιδημοκρατικής εκτροπής της 17ης Νοέμβρη.

Καλεί τον ελληνικό λαό σε αγωνιστική εγρήγορση γα την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών του.

Απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, την άρση όλων των κατηγοριών καθώς και την παραγραφή των εκατοντάδων οικονομικών προστίμων.

Χαιρετίζει όλα τα καλέσματα και τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην κατεύθυνση της άρνησης των απαγορεύσεων και της αγωνιστικής αναμέτρησης με αυτή τη πολιτική.

Η χουντικής έμπνευσης  κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων έσπασε!

Ο αγωνιζόμενος λαός απάντησε- Η λαϊκή πάλη θα νικήσει.                                                                                           

                                   Μ-Λ ΚΚΕ                18/11/2020